Ga naar de inhoud

Hooikoorts door trauma

  Veel mensen reageren nog nogal sceptisch wanneer ik zeg dat hooikoortsklachten in 1 sessie zijn op te lossen. Dat komt omdat diegene denkt dat het puur een lichamelijke reactie is op pollen.

  Inmiddels weet ik uit ervaring dat je onbewuste een grote rol heeft bij het ontstaan van hooikoortsklachten.

  Ik zal hieronder een voorbeeld geven waardoor je hopelijk ook meteen kunt begrijpen dat je dus ook weer hooikoorts klachten vrij kunt worden, wanneer je de link in het onbewuste verandert.

  Op een zonnige middag fietst een tienermeisje door een prachtig bloemrijk park. Ze voelt de wind door haar haren en ademt de zoete geur van bloemen en pollen in. Plotseling gebeurt er iets verschrikkelijks. Ze maakt een heftige val van haar fiets en raakt flink gewond. Haar knie is geschaafd en haar arm gebroken. Het is een pijnlijke en traumatische ervaring die diepe indruk op haar maakt.

  Naarmate de tijd verstrijkt, begint het meisje een merkwaardig patroon op te merken. Telkens wanneer ze in de buurt van bloemen en pollen komt, begint ze te niezen, krijgt ze jeukende ogen en een benauwd gevoel op haar borst. Ze realiseert zich dat er iets is veranderd na die fatale val.

  Wat ze niet weet, is dat haar onbewuste een link heeft gelegd tussen de bloemen en pollen en de pijnlijke val. Het onbewuste heeft als doel haar te beschermen tegen een vergelijkbare situatie in de toekomst. Door de hooikoortsklachten te doen, probeert het onbewuste haar weg te houden van bloemen en pollen, die nu in haar onbewuste zijn gekoppeld aan gevaar en verwonding.

  Elke keer dat ze nu bloemen ziet of de geur van pollen ruikt, wordt haar lichaam onmiddellijk in een staat van alertheid gebracht, als een overlevingsmechanisme. Het is als een interne waarschuwing die haar beschermt tegen mogelijke gevaren.

  Het is belangrijk om te begrijpen dat de allergie voor bloemen en pollen in dit geval geen lichamelijke reactie is op de stoffen zelf, maar eerder een psychologische reactie, veroorzaakt door de koppeling die het onbewuste heeft gemaakt met de pijnlijke val.

  Wil jij het onbewuste weer bewust maken en daarmee de koppeling met hooikoorts definitief verwijderen? Volg dan de cursus of meld je aan voor het gratis webinar:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *