Ga naar de inhoud

Koppeling tussen een trauma en hooikoortsklachten

  Hooikoorts kan je leven behoorlijk beïnvloeden! Vaak wordt gedacht dat hooikoortsklachten puur een lichamelijke reactie is op pollen. Daarnaast is een diepere laag van invloed die vaak over het hoofd wordt gezien: het onbewuste brein. Hieronder een voorbeeld van de rol van het onbewuste bij het ontstaan van hooikoortsklachten. Waardoor je hopelijk ook meteen kunt begrijpen hoe het beïnvloeden van het onbewuste weer kan leiden tot verlichting van hooikoorts.

  Hieronder een voorbeeld waarmee het wat duidelijker wordt

  Op een zonnige middag fietst een tienermeisje door een prachtig bloemrijk park. Ze voelt de wind door haar haren en ademt de zoete geur van bloemen en pollen in. Plotseling gebeurt er iets verschrikkelijks. Ze maakt een heftige val van haar fiets en raakt flink gewond. Haar knie is geschaafd en haar arm gebroken. Het is een pijnlijke en traumatische ervaring die diepe indruk op haar maakt.

  Naarmate de tijd verstrijkt, begint het meisje een merkwaardig patroon op te merken. Telkens wanneer ze in de buurt van bloemen en pollen komt, begint ze te niezen, krijgt ze jeukende ogen en een benauwd gevoel op haar borst. Ze realiseert zich dat er iets is veranderd na die fatale val.

  Het onbewuste en de link naar de val

  Wat ze niet weet, is dat haar onbewuste een link heeft gelegd tussen de bloemen en pollen en de pijnlijke val. Het onbewuste heeft als doel haar te beschermen tegen een vergelijkbare situatie in de toekomst. Door de allergische reactie te veroorzaken, probeert het onbewuste haar weg te houden van bloemen en pollen, die nu in haar onbewuste zijn gekoppeld aan gevaar en verwonding.

  Elke keer dat ze nu bloemen ziet of de geur van pollen ruikt, wordt haar lichaam onmiddellijk in een staat van alertheid gebracht, als een overlevingsmechanisme. Het is als een interne waarschuwing die haar beschermt tegen mogelijke gevaren.

  Hooikoorts is geen reactie op pollen

  Het is belangrijk om te begrijpen dat de allergie voor bloemen en pollen in dit geval geen lichamelijke reactie is op de stoffen zelf, maar eerder een psychologische reactie, veroorzaakt door de koppeling die het onbewuste heeft gemaakt met de pijnlijke val.

  Gelukkig is er hoop voor het tienermeisje en anderen die vergelijkbare ervaringen hebben. Met behulp van technieken zoals hypnose kunnen de negatieve associaties die het onbewuste heeft gecreëerd, worden herkend en opnieuw worden geprogrammeerd. Door het onbewuste bewust te maken van de oorsprong van de allergie, kan de link tussen bloemen, pollen en de pijnlijke val worden doorbroken.

  Op die manier kan het meisje uiteindelijk weer vrij door bloemrijke velden fietsen, zonder de last van een allergische reactie. Ze kan weer genieten van de geuren en kleuren van de natuur, in plaats van dat ze haar herinneren aan een pijnlijk verleden.

  Het onbewuste, bewust maken

  Dit voorbeeld illustreert de kracht van het onbewuste en hoe het onze reacties en gedragingen kan beïnvloeden. Het benadrukt ook de mogelijkheid om via bewuste technieken zoals hypnose een nieuwe verbinding te creëren, waardoor het onbewuste onze gezondheid en in dit geval de hooikoortsklachten positief kan beïnvloeden.

  Wil jij ook ervaren hoe je weer door bloemrijke velden kunt fietsen zonder last van hooikoortklachten?

  Kijk dan op de volgende pagina voor meer info: hooikoorts-vrij

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *